فواید شیردادن به نوزاد برای مادر

فواید شیردادن به نوزاد برای مادر

آیا از فواید شیردادن به نوزاد برای مادر اطلاع دارید ؟ آیا شیردادن به نوزاد برای مادر عوارضی به همراه دارد ؟ فواید شیر مادر برای نوزاد چیست ؟ آیا از تاثیر عصبانیت بر شیرمادر اطلاع دارید ؟
در ادامه به طور مفصل به این موارد می پردازیم .

فواید شیردهی برای مادر

• شیردهی سبب مصرف کالری در بدن مادر شده و به بازگشت او به وزن قبل از دوران بارداری کمک می کند.
• خونریزی بعد از زایمان در مادرانیکه فرزند خود را با شیر مادر تغذیه می کنند کمتر است .
• مادر از لحاظ روحی احساس بهتری داشته و روابط عاطفی مادر و فرزند بهتر است .
• شانس حاملگی مجدد در مادر کمتر است و احتمال برطرف شدن کم خونی مادر که در دوران حاملگی ایجاد شده بیشتر می شود.
• احتمال بروز سرطان سینه و تخمدان کمتر است .

فواید-شیردادن-به-نوزاد-برای-مادر

فواید-شیردادن-به-نوزاد-برای-مادر

سینه های کوچک و شیردهی

برخی از افراد تصور می کنند سینه های کوچک نشان از نداشتن شیر کافی است در صورتی که این تصور اشتباه است و کوچک بودن اندازه پستانها نشان دهنده عدم توانایی شیر دادن و کافی نبودن شیر مادر است .

علل کاهش یا افزایش شیر مادر

حجم شیر مادر رابطه مستقیمی با تکرار شیردهی دارد . تغذیه مکرر نوزاد با شیر مادر سبب می شود شیر بیشتری تولید شود . با شروع مصرف غذاهای کمکی و کاهش دفعات شیردهی ، حجم شیر تولید شده نیز کاهش می یابد .
خستگی مادر شایع ترین علت کاهش تولید شیر بخصوص در 4 تا 6 ماه اول شیر دهی می باشد . مادر شیرده را بایستی تشویق کرد تا در طول روز به اندازه کافی استراحت کند . حجم کارهای خود را کاهش دهد و از اطرافیان در کارهای خود کمک بگیرد . حمایت همسر در این زمینه از اهمیت زیادی برخوردار است . دریافت کالری ناکافی نیز سبب کاهش تولید شیر می شود .

شیردهی سبب مصرف کالری در بدن مادر شده و به بازگشت او به وزن قبل از دوران بارداری کمک می کند. برای مشاوره و تعیین وقت قبلی با مطب دکتر خورشیدیمتخصص کودکان  با شماره 88574116 تماس بگیرید . برای ارتباط با دکتر به  اینستاگرام مراجعه کنید .

میزان کالری زن شیرده

نیاز مادر شیرده به کالری روزانه حدود 400 کیلو کالری بیش از دوران قبل از بارداری است . برای تامین این مقدار کالری علاوه بر مواد غذایی مقوی که لازم است در این دوران مصرف شود از چربی های ذخیره شده در بدن مادر در دوران بارداری نیز استفاده می شود . دریافت کالری ناکافی از غذاها سبب کاهش تولید شیر می شود .

تاثیر نوشابه و مایعات در شیر مادر

مادران شیرده جهت پیشگیری از کم آبی بدن بایستی به اندازه کافی مایعات بنوشند ( حدود 8-10 لیوان در روز ) مصرف نوشابه های کافئین دار اعم از چای ، قهوه ، کوکاکولا و.. باید کاهش یابد . زیرا مصرف این مواد ممکن است سبب تحریک پذیربی ، بی اشتهایی و کم خوابی شیرخوار شود.

مصرف ویتامین برای تقویت شیر مادر

از نظر ویتامین ها ، غذای مادر شیرده بایستی حاوی مقادیر کافی مواد مغذی باشد . انواع ویتامین ها در میوه ها و سبزی ها به وفور وجود دارند . برخی از املاح معدنی مانند کلسیم ، فسفر ، آهن و روی بدون توجه به برنامه غایی روزانه مادر ، از ذخایر بدن او در شیر وارد می شوند . اما مقدار برخی املاح مانند ید در شیر مادر ارتباط مستقیمی با تغذیه او دارد . توصیه می شود که مادران شیرده مانند دوران بارداری از نمک ید دار تصفیه شده به مقدار کافی استفاده کنند و با نگهداری نمک یددار در ظروف دربسته و دور از نور ، ید موجود در نمک را حفظ کنند. همچنین توصیه می شود جهت پایدار ماندن ید در غذاها ، نمک در انتهای پخت به غذا اضافه شود. در هر حال تغذیه مناسب مادر شیرده به جهت تامین انواع املاح مخصوصا کلسیم ، آهن و ید برای سلامتی مادر و شیرخوار ضروری است . از نظر مکمل های ، لازم است مصرف قرص سولفات فرو تا سه ماه پس از زایمان ادامه یابد .

چه غذاهایی طعم شیر مادر را تغییر می دهد؟

مصرف غذاهای پرادویه و چاشنی دار یا سیر و مواد مشابه ممکن است روی طعم شیر اثر بگذارد و تغییر ناگهانی شیر سبب عدم تمایل شیرخوار به شیر خوردن شود. بهتر است با توجه به تاثیر برخی مواد غذایی بر طعم شیر ، مادران از مصرف این مواد خودداری کرده یا مصرف آن را محدود کنند .

بهترین متخصص کودکان

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو + بیست =